Annonse:
STRESSMÅNED: Fagsjef På Motor I Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, Anbefaler Alle å Stresse Ned I Førjulstiden. Foto: Frende Forsikring
STRESSMÅNED: Fagsjef på motor i Frende forsikring, Roger Ytre-Hauge, anbefaler alle å stresse ned i førjulstiden. Foto: Frende forsikring

I desember bulkes det mest

Frende forsikring kommer med en fersk undersøkelse som viser at 34 prosent krasjer bilen når de har det travelt. 

Og det er desember måned som er aller verst når det kommer til kollisjoner, uhell og bulking, ifølge forsikringsselskapet.
– Nå må alle passe litt ekstra på i julestress, vintermørke og på glatte veier. Desember er den verste kollisjonsmåneden i året, sier Roger Ytre- Hauge, fagsjef på motor i Frende.
Han forteller at det bare de siste fem årene har vært mer enn 180.000 kollisjoner i desember. For de norske forsikringsselskapene har det kostet 3,2 milliarder kroner, ifølge pressemelding fra forsikringsselskapet.

Ulykker
Ytre-Hauge forteller at rett over ti prosent av alle skader med personbiler i Norge i 2017 skjedde i desember, og at skadebehandlerne er forberedt på et ekstra trykk i julemåneden.  I desember 2017 var det nesten 40.000 ulykker med personbiler, som kostet 725 millioner kroner.
I fjor var det en dato som skilte seg spesielt ut hos Frende.
– Det var den datoen vi hadde flest bilskader i hele 2017. Denne dagen var skadetallet hele 70 prosent høyere enn snittet for de to ukene før, sier fagsjefen.
I alle forsikringsselskapene samlet ble det meldt inn 1790 krasj 1. desember 2017, og det kostet selskapene 28,7 millioner kroner. 22.desember, to dager før julaften, slo Frendes dato, med hele 1877 innmeldte skader hos de ulike forsikringsselskapene i Norge.
– I de tre årene før var det 15.desember som skilte seg ut som den store kollisjonsdagen i Frende. I fjor kom denne datoen på en hederlig sølvplass, sier Ytre-Hauge.

Ublide møter
I undersøkelsen kommer det frem at 43 prosent av de som har vært uheldige på vinterføre har krasjet med en annen bil, mens 35 prosent har kjørt inn i vegger og stolper i parkeringshus.
– Vi krasjer i mye forskjellig. Mange har også hatt ublide møter med murer, gjerder, søppeldunker, postkassestativ, veikanter og motorsyklister, sier fagsjefen.
Han har et klart råd å komme med for å dempe uhellene.
– Ta deg tid og stress ned i trafikken. Mindre jag og tidspress vil definitivt gi færre ulykker. Med sånne erstatningsutbetalinger er det ikke rart bilforsikring blir dyrere. Det er mange på veiene, og alle føler at de har dårlig tid. Det er en dårlig kombinasjon, sier han.
I tillegg foreslår han at bilister rygger inn på parkeringsplasser for å få bedre oversikt, og at vindusrutene skrapes ordentlig for is og snø før man setter seg bak rattet. Å stole blindt på ryggesensorer fraråder han.
– De registrerer ikke alt, og spesielt ikke alt som er lavt nede, for eksempel en fortauskant, avslutter han.

Sorry. No data so far.