Annonse:
Politi

Flere personer mistenkt for opptøyer

Fakta: Straffelovens paragraf 182

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som deltar i omfattende ordensforstyrrelser med forsett om å øve eller true med vold mot person eller skadeverk på eiendom, og som ikke etterkommer pålegg fra en offentlig myndighet om å fjerne seg fra et område.

Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som har fremkalt eller ledet omfattende ordensforstyrrelser med forsett om å øve eller true med vold på person eller skadeverk på eiendom. Begår noen under opptøyene en straffbar handling som omfattes av forsettet, eller en straffbar handling mot en offentlig myndighet, gjelder i stedet maksimumsstraffen i dette straffebudet hvis det kan medføre en strengere straff enn bot eller fengsel inntil 3 år.

Kilde: Lovdata.no

Klokken 18.35 pågrep politiet flere personer i Arendal sentrum, som alle ble mistenkt for Straffelovens paragraf 182, opptøyer. Dette meldte politiet på sin Twitterkonto like før klokken åtte torsdag kveld.
Klokken 20.03 skrev politiet et nytt innlegg der de henviser til en pressemelding som vil bli publisert angående forholdet.

Nettavisen Filter skriver at det er seks venstreekstremismer som er pågrepet og mistenkt for opptøyer mot SIAN og Alliansen. En av dem som ble pågrepet, var ifølge Filter leder i kommunistgruppa Tjen folket, Kenneth Fuglemsmo.
– Personene som er pågrepet knyttes til miljøer som via sosiale medier har oppfordret til omfattende ordensforstyrrelser og voldelige handlinger under Arendalsuka, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl.
Det kommer fram i en pressemelding politiet publiserte klokken 21.13. Politiet tror at de seks pågrepne personene har vært i besittelse av pepperspray. De er satt i arrest, og vil bli avhørt i løpet av fredag.
– Vi er i en tidlig fase og kan på nåværende tidspunkt ikke gi ytterligere informasjon, sier Sjustøl.

Sorry. No data so far.