Annonse:
MER LIV: Gründer I FNDR, Ina Von Turow, Har Stor Tror På At Applikasjonen Vil Gi Mer Liv Til Sentrum. Her Sammen Med William Frodesen, Som Hjelper Henne Med å Stå På Stand. Foto: Helene Walle
MER LIV: Gründer i FNDR, Ina von Turow, har stor tror på at applikasjonen vil gi mer liv til sentrum. Her sammen med William Frodesen, som hjelper henne med å stå på stand. Foto: Helene Walle

Vil bringe flere folk til sentrum

I den travle hverdag håper gründeren at netthandel-applikasjonen kan bidra til et mer levende sentrum.

FNDR er navnet på den nye applikasjonen som lar kunder handle over telefon, og hente ferdig pakkede varer i butikk.

Sentrumsglød
Ina von Turow, grunnlegger av applikasjonen, så den ene butikken etter den andre la ned i Bogstadveien, en populær handlegate ifølge gründeren. Dette måtte hun bare gjøre noe med, og begynte ivrig å se etter hva som gjorde at butikkene måtte stenge. Et viktig stikkord var tid.
– De aller fleste er slitne når de kommer hjem fra jobb, og mange har veldig dårlig tid, for det første fordi de jobber lenge, og så skal de hjem og lage middag, og kanskje hjelpe barn med lekser. Istedenfor å gå inn på nettgigantene, kan man handle lokalt, sier hun.
Etter mye testing og utprøving, var FNDR klar for å sette i gang. Siden 25.november 2017 har rundt 300 butikker blitt med og lagt ut sine produkter i applikasjonen. 50 av butikkene ligger i Arendal.
– 40 av arendalsbutikkene er aktive og legger ut produkter jevnlig. Jeg har sett nøye etter, men jeg har bare sett seks butikker fra Amfi Arena til Havnegaten som ikke er med hos oss, forteller von Turow stolt.

Må hentes
Det var etter årets Arendalsuka at det virkelig tok av, nesten alle bedriftene i Arendal som er med i FNDR i dag, ble med kort tid etter. Von Turow forteller at det er viktig at varene hentes direkte i butikken, for å skape et mer liv i sentrum. I en testperiode fant de ut at det i 40 prosent av tilfellene ble mer-salg på bedriftene som hadde solgt varer gjennom FNDR.
– Et viktig poeng hos oss er at du må ut å hente den. Jeg har mistet flere investorer som ønsker at det skal bli levert på døra, men da ødelegger det jo hele konseptet, sier von Turow.
Hun synes det virker som Arendal har et mye bedre og tettere samhold enn Oslo, og at arendalittene er flinke til å opprettholde et levende sentrum. Hun forteller om en av de ansatte hos Kirkens bymisjon, som ble sjeleglad for applikasjonen, nettopp fordi hun hadde for lite tid til å handle.
– Hun bodde i Grimstad, men hadde aldri handlet noe i Arendal før. Nå kan hun kikke på ting mens det er rolige perioder på jobb, også løper hun ut i lunsjen og henter det, smiler gründeren.

ØDELEGGENDE: Ina von Turow er sikker på at man ødelegger for sin egen framtid ved å handle hos utenlandske nettgiganter framfor lokale butikker.

Fjerner egne jobber
Von Turow tror ikke alle synes det er viktigst med pris, selv om mange jubler etter å ha fått en pakke fra Kina til en slikk og ingenting.
– De som gjør det, tenker ikke helhetlig. De klikker vekk sine egne jobber et klikk av gangen, sier hun.
Von Turow håper at flere får øynene opp for viktigheten av å handle lokalt, kanskje aller viktigst er det å få med de unge.
– Det er viktig å huske på at dette er noe som kommer tilbake til oss på skatteseddelen, sier hun.
Bedriftene som er med, går med på å gi fem prosent av salget til FNDR, inkludert transaksjonsgebyrer.
– Det vil si at vi i realiteten får rundt tre prosent av hvert salg. Det er ikke mye, og bedriftene betaler ingenting for å være med. Det eneste vi spør om er om de kan legge ut noen eksklusive tilbud i FNDR hvis det lar seg gjøre, sier hun.
Siden november i fjor har det blitt gjennomført rundt 500 transaksjoner i Arendal, med et gjennomsnittlig beløp på 300 kroner.
– På landsbasis har vi generert 45.000 besøk til butikkene, besøk som de antakelig ikke ville fått uten oss, sier hun.
Camilla Nordli Larsen, eier av La vita é Bella, har hatt butikken sin i applikasjonen en stund, og har veldig tro på at dette kan bidra til å få mer folk til sentrum.
– Jeg har fått noen salg, også har jeg brukt den litt selv. Det er veldig enkelt, for man kan orientere seg hjemme, og slippe å gå rundt og lete etter ting når du egentlig ikke har tid, sier hun.

Sorry. No data so far.