Annonse:
CAMPING: Dette Området Ligger Utenfor Raet Nasjonalpark. Arendal Kommune Er Grunneier Av Hele Hoveodden, Og Hove Drift Og Utvikling Forvalter Dette Arealet På Vegne Av Arendal Kommune. Arkivfoto
CAMPING: Dette området ligger utenfor Raet nasjonalpark. Arendal kommune er grunneier av hele Hoveodden, og Hove Drift og Utvikling forvalter dette arealet på vegne av Arendal kommune. Arkivfoto

Bekymret for verneverdier

Raet Tromøy grunneierlag er bekymret for at de nye planene på Hove ikke kommer til å ivareta verneverdiene i området. 

I et brev til Raet Nasjonalparkstyre ber grunneierlaget om at reguleringsplaner på Hove-området må vektlegge naturverdier, og at nasjonalparkstyret må be Arendal kommune om å ikke vedta nye reguleringsplaner nær nasjonalparken før skjøtselsplanen og besøksstrategien på området er vedtatt.
– Med vår erfaring fra den siste tids trykk på Hove-området, er vi bekymret og kan ikke forstå annet enn at planene som nå er fremlagt vil være til skade for verneverdiene, skriver Liv Vik Epletveit, leder i grunneierlaget.

De synes ikke at naturverdier blir vektlagt nok i de fremtidige planene for campingen, og gjør oppmerksom på at det var en forventning fra direktoratet da Raet ble opprettet.

Sorry. No data so far.