Annonse:
FORNØYD: Miljøagentene Var Veldig Fornøyd Med Svaret De Fikk Av Ordfører Robert Cornes Nordli. F.v.: Ole Christianio Samuelsen (9), Tora Arntzen Sperre (9) Og Emilie Christine E. Berge (13). Foto: Helene Walle
FORNØYD: Miljøagentene var veldig fornøyd med svaret de fikk av ordfører Robert Cornes Nordli. F.v.: Ole Christianio Samuelsen (9), Tora Arntzen Sperre (9) og Emilie Christine E. Berge (13). Foto: Helene Walle

Ba ordfører om ballongforbud

Tre miljøagenter fra Arendal fikk møte ordføreren. Hensikten var å få et forbud mot ballonger i Arendalsuka.

Selv om det ikke ble noe ballongforbud slik de tre styremedlemmene i Miljøagentene Arendal hadde håpet, var de veldig fornøyde med svaret ordføreren ga forrige mandag.

Ballonger i vannet
Da miljøagentene ble fulgt opp til ordførerens kontor og plassert ned på hver sin stol ved siden av ordføreren, hadde de én klar sak på agendaen. Alle ballongene. Thora Artnzen Sperre (9) fortalte at de i løpet av Arendalsuka fant 20 ballonger i vannet, og at de ikke var særlig begeistret for det. De lå merke til at veldig mange arrangører delte ut ballonger til barna i byen.
– Mange barn mister ballongene. Vi er ikke så veldig glad i ballonger med mindre de er til pynt, sa hun til ordføreren.
Ordfører Robert Cornels Nordli hadde full forståelse for problematikken miljøagentene belyste, og forklarte at Arendal kommune allerede har et vedtak med forbud mot gassballonger, fordi de kunne finne gassballonger fra Sørlandet helt oppe i Setesdalen.
Alle de tre barna var enige om at det var et veldig langt stykke.
Nordli forklarte videre at han hadde blitt veldig glad hvis de hadde sendt et brev med en oppfordring til å ikke dele ut ballonger i Arendalsuka. Brevet ville han ta med seg videre til politikere og arbeidsgruppa som jobber med Arendalsuka.

ENGASJERT: Det var tre entusiastiske miljø-forkjempere som møtte ordføreren forrige mandag.

Lovord fra politiet
Miljøagentene fikk skryt for at de er opptatt av miljøet og at de passer på, og fordi at de kommer med dette allerede nå, i god tid før neste prosjektmøte om Arendalsuka.
– Vi pratet også med politiet, og de har lovet at de aldri mer skal ha ballonger på stand, sa Tora fornøyd.
De fortalte deretter ivrig om hvilke politiske partier de husker å ha snakket med, og hvilke som lovte at de skulle slutte å dele ut ballonger. Det var ikke like lett å huske på alle, men at de har pratet med Siv Jensen i Fremskrittspartiet og Trine Skei Grande i Venstre, det husket de godt. Heldigvis har miljøagentene tatt vare på alle ballongene de samlet inn, så når de kommer hjem kan de se på ballongene og finne ut av hvilke organisasjoner de har samlet inn fra. Nordli oppfordret dem til å skrive hvem som hadde lovet hva i brevet, slik at han kan ta det videre med de ulike partiene og følge det opp.
– Når man har lovet noe, så synes jeg det er litt viktig at man holder det. Når jeg får brevet kan jeg si til partiene at de faktisk har lovet miljøagentene å slutte med det. Dere gjør Arendalsuka bedre, sa han.

Mye å lære
Mens miljøagentene var på tokt etter ballonger på avveie under Arendalsuka, lå de merke til noe annet som ikke så særlig pent ut. De oransje og rosa vannflaskene som ble delt ut gratis lå slengt flere plasser i sentrum.
– Det var en hel haug av flasker der nede. Jeg fant fire, fem flasker i en sving, sier Ole Christianio Samuelsen (9) entusiastisk.
På grunn av alle skoler, barnehager, SFO-grupper og andre barnegrupper som besøker Arendalsuka, ville ikke ordføreren at de skulle slutte å dele ut gratis drikkeflasker, fordi det blir dyrt for lærere og foreldre hvis de må kjøpe vannflasker til barna. Han foreslo at miljøagentene kunne komme med en klar oppfordring om at flaskene må kastes i riktig søppeldunk etter bruk, og ikke bli liggende igjen på bakken.
Miljøagentene var for så vidt enige i at det var bra med gratis vannflasker, de bare liker ikke når folk hiver de på bakken, og syntes det var en god idé å be folk hive de på riktig plass.
– Jeg synes det var tøft av dere å komme til meg. Vi voksne har mye å lære av dere. Vi vet jo egentlig at det ikke er greit med ballonger i naturen, og der må vi bli flinkere til å ta ansvar, sa ordføreren og spurte om de var fornøyd med svarene han ga.
Det var de, miljøagentene ble faktisk litt mer glad enn de trodde, og fortalte at de ble veldig stolt da partiene sa at de skulle slutte med ballonger når de ga beskjed under Arendalsuka.

Sorry. No data so far.