Annonse:
NEDGANG: En Fersk Rapport Fra NAV Viser At Det Er Nedgang I Ledigheten Sammenlignet Med Samme Tid I Fjor, Melder Direktør I NAV Aust-Agder, Hilde Høynes. Pressefoto
NEDGANG: En fersk rapport fra NAV viser at det er nedgang i ledigheten sammenlignet med samme tid i fjor, melder direktør i NAV Aust-Agder, Hilde Høynes. Pressefoto

Arbeidsledigheten synker i Aust-Agder

I november måned er det 1.255 personer i fylket som står uten jobb. 435 færre enn i fjor, ifølge en fersk rapport fra NAV. 

Tallene fra NAV viser at ledigheten har gått ned i hele landet sammenlignet med november 2017, og at den i Aust-Agder har gått ned med 14 prosent det siste året. Det er Grimstad og Tvedestrand som topper listen over ledighet med 2,6 prosent, og Valle kommer best ut med en ledighet på kun 0,5 prosent. Arendal havner midt på treet, med en ledighetsprosent på 2,4 prosent.

Flest menn
Ledighetstallene viser at det er flest arbeidsledige menn, 736 menn mot 519 kvinner i fylket. 393 av dem er under 30 år, en nedgang på 76 personer siden i fjor. 345 av de arbeidsledige har innvandrerbakgrunn, og 54 av dem er permitterte, viser tallene.
– I tillegg til de helt ledige er det 755 delvis ledige i Aust-Agder, forklarer seniorrådgiver i NAV Aust-Agder, Nina Zachariassen, i en pressemelding.
I november i år fikk NAV en ny løsning for alle som registrerer seg som arbeidssøkere på deres nettsted, som ifølge Zachariassen har gjort at tallene ikke er sammenlignbare med tidligere perioder, men som likevel viser at Aust-Agder har hatt nedgang i helt ledige på tross av denne effekten.
– Dette underbygger det vi har sett over en lang periode. Det er flere stillinger i markedet og flere får mulighet til å finne jobb. Det er gledelig, sier Hilde Høynes, direktør i NAV Aust-Agder.

Ledige stillinger
Tallene viser at det har vært en nedgang i ledige utlyste stillinger på nav.no. Der det i fjor var 515 ledige stillinger, var det i november i år 344 ledige stillinger, noe som kan ha flere årsaker. De fleste ledige stillingene er innenfor helse, pleie og omsorg, butikk- og salgsyrker og ingeniør- og IKT-fag.

Arbeidsledigheten er i Aust-Agder lavest innen akademiske yrker, ledere og jordbruk. Næring med flest arbeidsledige er bygg- og anlegg, butikk- og salgsarbeid og industriarbeid.

På landsbasis oppleves det også nedgang i arbeidsledigheten, med 1782 færre arbeidsledige enn i fjor. I november i år var det registrert 62.434 helt arbeidsledige i landet, noe som ifølge pressemeldingen tilsvarer en nedgang på 2,8 prosent.

Sorry. No data so far.