fbpx
Annonse:
E090b141068213b969ae3536cba05364.jpg

Park nå eller aldri!

De årene jeg har vært i stand til å skjønne hva en by skal være for folka som bor der, og etter at jeg har blitt eldre og sett meg rundt i andre byer som Oslo, Kristiansand, Gjøvik og Tønsberg, har det gått opp for meg hvor ufattelig grått det har blitt i Arendal sentrum med årene. Er det noe rart at det ikke er folk i sentrum? På mandag leste jeg et innlegg om Harrybyen Arendal på Facebook, fra Arendals Tidende. Jeg støtter henne fullt ut. På tide at noen sier fra igjen, før politikerpøblene får for mye spillerom.

Arendal er en utrolig vakker by med sin fine kyststripe og yrende båtliv, men det betyr ikke at den ikke kan bli vakrere! Ungdommen og småbarnsfamilier trenger et sted å være i sentrum som ikke bare er asfalt og betong. Et sted hvor man kan sette seg ned på et teppe og spise en is eller drikke en kopp kaffe, mens barna leker fritt uten at man må være redd for trafikk, eller hvor man ikke må kjøpe noe for å få lov til å sitte. En park som er for alle og enhver, uansett om du er fattig eller rik, gammel eller ung. Jeg som ungdom har lengtet etter et slikt sted i hele mitt liv og jeg kan ikke forstå hvorfor «miljøbyen» Arendal blir gråere og gråere og ikke grønnere og grønnere!

Plenen foran Kilden har blitt erstattet med brostein og betong, og dette skjedde til og med når Arendal skulle få flere grønne lunger! Det kommer nye leiligheter og kontorer overalt, hvorfor skal det prioriteres akkurat i sentrum? Er det utsikten som er så bra? Er det viktigere at tannleger og arkitekter får spist lunsjen sin med utsikt over Galtesund, enn at resten av byen får glede av det samme? De to små grønne flekkene i Barbu som i årevis har vært et fast tilholdssted for mange fugleelskere, blir i dag møtt med to store steinhauger! WTF!?

Jeg ønsker meg et Arendal hvor folk er opptatt av hvordan befolkningen har det, at ungdommen blir mer hørt når det gjelder spørsmål om hvordan vi vil ha det, og at vi blir hørt og ikke bare spurt. Bryr noen egentlig seg om hva vi svarer. Vi blir jo aldri hørt! Det er jo tross alt vi som skal bo her, få barn her, bli gamle her og kanskje til og med dø her. Vi er framtidens Arendal! Skal dagens generasjon ødelegge vår drømmeby med hva de tror er best for oss? Det er nå nye bygninger på vei i Barbu, så jeg ber nå politikere og andre gode krefter om å tenke seg om en gang til, før resten av dette området blir bygget igjen og skal tilhøre en liten og eksklusiv prosent av byens befolkning, fremfor alle oss andre.

Miriam Sveen Ekrem Arendal