fbpx
Annonse:

KVINNEMAKT

Jeg er vokst opp i en tid hvor likestilling har vært agenda nr en i samfunnet. Det må vi selvfølgelig følge opp og det har jeg også aktivt vært med på. Men nå begynner mitt beger å bli fullt. Jeg har stusset over at det å KØDDE er blitt ett vanlig slengsord. Vi vet alle hva det betyr, men da jeg for en stund siden stod i en hektisk samtale med en yngre dame og hun sa. Du KØDDER med meg du Eldrup. Da svarte jeg som vanlig meget høflig. Hvis du skal bruke kjønnsorganer kan du bruke dine egne. Da var vår samtale naturlig slutt.

Nå undrer det med igjen. Denne regjeringa som KRF er en del av markerer seg igjen. Hvordan kan en kvinne klare å skape problemer i en hel regjering. ”Folk flest” tror at vi utsetter hverandre med å ta hjem to små barn og ei kvinne. Folk flest sine representanter på stortinget står frem med ansiktsuttrykk, argumentasjoner og holdninger som er helt tydelige å forstå. Med det rettsvesen, demokrati og samfunn vi har bygd opp, mener jeg :dette klarer vi godt, jeg tror faktisk at vi klarer flere som trenger vår hjelp.

Vi har for noen dager siden også en annen sak. Jenta som kom til landet vårt 14 år gammel. Hun trengte vår hjelp og for å få denne hjelpen løy hun. 19 år senere med mann og fire barn blir hun tvangs utsendt fra landet vårt og må være borte fra mann og barn i 2 år. Så vidt jeg har oppfattet det er denne politikken utarbeidet i samarbeid med KRF, som i ettertid sier de må gjøre noe med den.      Med disse to eksemplene mener jeg vi bør avslutte kampen mellom menn og kvinner, nå har vi like muligheter og like rettigheter. Videre bør vi finne tilbake til politikere, ministre, som er ærlige og prioriterer en politikk hvor det lyser av omsorg , vennskap og kjærlighet.

Da jeg leste innlegget til Åshild Bruun – Gundersen i Agderposten i dag vil jeg bare si: Helsepolitikk er en offentlig sak og den skal være bedre enn noen privat. Fellesskapet skal ikke bruke penger på private bedrifter..

Etter å ha hørt nyhetene i dag løp jeg ut å heiste flagget.