fbpx
skip to Main Content
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Grønt lys i alle ledd

Hva gjør det med et lokalsamfunn på Sørlandet at to idrettshelter i verdensklasse med mange års mellomrom hever seg i en sport som ikke bare er uglesett, men på profesjonelt nivå også ulovlig i Norge?

På tampen av fjoråret vedtok Stortinget at proffboksing skal tillates her til lands, og et 33 år gammelt forbud blir nå opphevet. «Det er en tung bør at man her i Norge kan bli fengslet og bli omtalt som kriminelle. Det er en tung bør, selv om vi selvfølgelig har holdt ryggen rak. Det er nesten som man blir litt renvasket» uttalte proffbokser Cecilia Brækhus til VG da. Like før denne omveltningen bokset Kai Robin Havnaa sin første proffkamp, og da han forrige lørdag fulgte opp debuten var det med viten om at hans karriere nå kan se ganske annerledes ut, den kan finne sted i Norge, og dette gir store ringvirkninger lokalt.

Arendal har det siste året fått en velorganisert og splitter ny bokseklubb i byen, vi er hjemby for boksetrener Thorbjørn Gyberg som nylig stakk av med den gjeve tittelen «Årets ildsjel» og vi huser nå en av Norges få proffboksere. Bokseklubben i Arendal får stadig flere medlemmer, og uvanlig mange av dem er jenter. At en sport som til tider har hatt en frynsete rykte og som ikke minst har vært kriminell i Norge, har gitt Arendal alt dette å være stolt av fremstår uten tvil paradoksalt.

Det er ingen hemmelighet at Nordmenn elsker å elske de sportsgrenene vi hever oss i, langrenn og sjakk er to illustrerende eksempler. Idet forbudet mot proffboksing nå forsvinner står dermed Arendal i en unik posisjon til å vise seg frem i en ny nasjonalsport.

Samtidig som Havnaa bokset i Danmark ble Norgesmesterskapet i boksing arrangert på Fevik i helgen, i dagens magasin kan du lese om begge deler, og se hvordan suksessen inspirerer unge og gamle i Arendal.

Back To Top