fbpx
Annonse:

Etter grunnskole elevers dans ønsker presteregimet i Iran at utdanningsministeren skal straffe lærerne.

I forbindelser med lærerens dag og lansering av dansevideoer i noen iranske skoler ønsker presteregimet i Iran at myndigheter griper inn og håndterer det som kalles “banalitet”. Myndighetene ville at utdanningsministeren ta ansvar og straffe de ansvarlige.

Ali Motahari, nestleder for den islamske rådgivende forsamlingen, er en av tjenestemennene som reagerte på elevenes dansevideoer og uttalte seg i Fars nyhetsbyrå at lederne av disse skolene bør gå av og bli avvist av skolesystemet. I tillegg bør utdanningsministeren stilles til ansvar.

Abbas Kabi, medlem av lederekspertene, beskrev elevenes dans som ‘’skoler som er forvandlet til diskotek’’ og har bedt justisdepartementet å komme på banen for å ta seg av dette problemet. Alle involverte lærere og rektorer bør stilles til ansvar og straffes.

Massoud Saghafi, talsmann for Teherans utdanning og opplærings etat, understreker til  ISNAs nyhetsbyrå viktigheten for å identifisere personer som står bak disse danseaktiviteter på skoler og ta disse aktivitetene mer seriøs.

Videoene som ble utgitt av grunnskole elever, viser at de synger låter fra flere popstjerner som Sasy Mankan.

Disse videoene ble godt tatt imot av brukere på internett etter publisering, og noen sammenlignet det med skolestuen på sekstitallet. Dansevideoen er spredd over hele verden.

Presteregimet har tapt terreng i det islamske utdanningssystemet på skoler i Iran. Isteden å lære bort koranen til elever velger lærere og barna å danse / synge sammen, mener fortvilede konservativere og moderatere innen dette tyranniske regimet.

«Hva er det som feiler disse lærerne i utdanningsdepartementet, spark alle sammen ut», sier en irritert tjenestemann i presteregimets regjering Raefipour.

I henhold til regimet i Iran er popmusikk / vestlige kulturer er ikke tillatt på skoler, og kun låter som er godkjent av kultur departementet er akseptert.

Etter revolusjonen mot den tidligere diktatoren i Iran, Mohammad Reza Shah, er det kun religiøs musikk som er tillatt å kringkaste i ulike skolearrangementer. I forbindelse med feiring eller gledes dag er dansing forbudt. Iranere angrer på at de ble fratatt muligheter for musikk og dans.

Med dette mener jeg at det ikke er mulighet eller noe håp om forandring i presteregimet eller hos reform vennlige individer i systemet, det eneste alternativet for folket i Iran er kun regimeforandring.