fbpx
Annonse:
Erik JohanTellefsen Lindøe, Arendal Høyre. Arkivfoto
Erik JohanTellefsen Lindøe, Arendal Høyre. Arkivfoto

Et bærekraftig budsjett for fremtiden

En av de politiske førjulstradisjonene i Arendal er vedtaket om budsjett for neste år. Det er i dette budsjettet hvor de tydeligste føringene for hvordan kommunen vår skal styres det neste året blir vedtatt. I år har budsjettprosessen vært høyest uvanlig etter at posisjonen mistet flertallet sitt og måtte lete bredere for å kunne lage et styringsdyktig budsjett.

Vi står nå og vil i tiden fremover stå ovenfor krevende budsjetter, men når budsjettene blir trange blir det enda viktigere med politikere som tørr i å prioritere. Hvem som helst kan prioritere når handlingsrommet er stort og man kan smøre tykt utover alt. Men når pengesekken strammes til kan man enten velge mellom å smøre tynt over alt, eller gjennomføre tydelige prioriteringer som posisjonen og Høyre har gjort i årets budsjett.

Vi har valgt å prioritere mer penger til skolene, fordi de barna som går på skolene våre er vår viktigste ressurs. Det er de som skal finne de neste teknologiske utviklingene og de skal løse klimakrisa.

Vi har valgt å prioritere en gjennomgang av skole og barnehagene i Arendal. Fordi vi skal alltid tilstrebe oss å bli bedre. Skolene i Arendal skal være preget av kvalitet, kunnskap og mestring, da må vi gjennomgå skolene våre og ikke være redde for resultatet av dette.

VI har valgt å legge om måten kommunen driver næringsutvikling på, ved å invitere det private næringslivet til å bli med på prosjektene. Dette vil redusere kommunens gjeldsgrad, utvikle eiendommene raskere og sørge for at vi får utviklet næringslivet i Arendal.

Vi har også valgt å prioritere en reduksjon på eiendomsskatten, hvor den blir liggende på 2020-nivå ut perioden. Dette er en stor seier for Høyre, og ikke minst for innbyggerne våre. Skal vi fremstå som en attraktiv by å bo og etablere seg i, må vi gjøre det billig og fint å bo her.

Når man står ovenfor store utfordringer som i Arendal nå, blir jeg stolt over å være med i et parti som tar ansvar, og gjør det som er best for innbyggerne.

 

Erik Johan Tellefsen Lindøe

Bystyremedlem – Høyre