Annonse:
Fra Venstre: Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Lisa Børud, Og Rune Larsen.
Foto: Jarle Nyttingnes
Fra venstre: Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Lisa Børud, og Rune Larsen. Foto: Jarle Nyttingnes

Tradisjonsrik julekonsert feirer 30 år

«Stille natt Hellige natt» har reist på juleturné hver jul siden 1988. Tirsdag spiller de i Trefoldighetskirken. 

I år er det de kjente sangerne Maria Haukass Mittet, Alexander Rybak, Tor Endresen og Lisa Børud som skal fylle Arendal Trefoldighetskirke med julestemning, sammen med musikerne Tove Kragset på tangenter og Olav Torget på gitarer. Helt i spissen finner vi nestor Rune Larsen om har vært med på turneen de siste 17 årene.
– Vi ønsker å forene høytid og glede og samtidig formidle respekten for budskapet og kirkerommet. Så betyr det ekstra mye for oss at turneen kan bety noe for å bekjempe fattigdom, sier produsent Tor Arne Ranghus i Taran AS.
Han forteller at noe av inngangsbilletten går til Strømmestiftelsen og deres arbeid for de fattige. Strømmestiftelsen har vært med å arrangere konsertene siden år 2000, og har siden den gang gitt rundt 11 millioner kroner til bekjempelse av fattigdom. Rune Mørland i Stiftelsen er svært glad for samarbeidet, og mener at både tekst og toner passer bra med budskapet deres.
– De formidler solidaritet og nestekjærlighet inn i en urolig verden som kanskje trenger dette mer enn noen gang tidligere, sier han.

Da den tradisjonsrike julekonserten så dagens lys i 1988 bestod den av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt. Siden den gang har julekonserten besøkt over 150 kirker i Sør-Norge, men som en feiring av jubileumsåret tar de i år også for seg Nord-Norge, noe som har vært lenge etterspurt ifølge arrangørene.

Konserten besøker 41 kirker i Norge i løpet av adventstiden. Turneen startet 22.november i Tromsø, og kommer altså til Arendal Trefoldighetskirke tirsdag kveld.

Sorry. No data so far.