Annonse:
EKSKLUSIVT: Arendal Jazzklubb Gleder Seg Over å Få Johan Scrofield Til Den Lokale Jazzscenen I Arendal. Pressefoto
EKSKLUSIVT: Arendal jazzklubb gleder seg over å få Johan Scrofield til den lokale jazzscenen i Arendal. Pressefoto

John Scofield til jazzklubben

Arendal jazzklubb jubler over å ha fått den amerikanske gitaristen John Scofield til  klubbens jazzscene til våren.

Onsdag 8. mai dekker klubben opp til storfint besøk i kulturhuset, men allerede nå slipper de nyheten om konserten som arrangøren betegner som en stor begivenhet.
– Dette er en stor begivenhet for Arendal. Med det splitter nye albumet «Combo 66» i sekken legger han ut på en eksklusiv norgesturné til våren, og Arendal er et av stoppestedene for verdensstjernen, skriver jazzklubben i en pressemelding.

Bredt publikum
I tillegg til Arendal skal Scofield spille på Maijazz i Stavnager, Bodø Jazz og Nasjonal jazzscene i Oslo. Jazzklubben tror det blir rift om billettene til konserten som allerede nå er lagt ut for salg.
Mellom 1982 og 1986 spilte han med Miles Davis, siden har han ledet egne grupper og medvirket i en rekke ulike sammenheng, blant annet med Charlie Haden, Michael Brecker, Herbie Hancock og gitarkollega Pat Metheny. Han har også samarbeidet med norske musikere, blant annet i en kvartett med Knut Riisnæs og Jon Christensen.
– Han er en innovativ gitarist, visjonær bandleder og en svært dyktig komponist. John Scofield blir bare kulere jo eldre han blir. Både sound og stil gjør den amerikanske jazzgitaristen i slutten av 60-årene lett å kjenne igjen, og den melodiske tilnærmingen, sammen med en utenomjordisk teknikk, har gitt han et bredt publikum, beskriver jazzklubben gledesstrålende.
Artisten har også samarbeidet med blant annet Miles Davis og Charles Mingus, John Medeski, Martin & Wood for å nevne noen.
– Scofield har en karriere som spenner over flere tiår, og en lang liste over innspillinger står støtt i nyere musikkhistorie, heter det i pressemeldingen.

Prisvinner
Den amerikanske gitaristen har vunnet flere priser. «Past Present» i  2015 og oppfølgeren «Country For Old Men» i 2016)ga gitaristen hele fire Grammy-priser i kategoriene «Best Jazz Instrumental Album» og «Best Improvised Jazz Solo».
– Med hans siste utgivelse «Combo 66» i år,  feirer han sine 66 år, i ny drakt med en helt ny kvartett og ferske komposisjoner. Sammen med Vicente Archer – bass, Gerald Clayton – piano og Bill Stewart på trommer får lytteren servert jazz av ypperste kvalitet, opplyser Arendal jazzklubb.

 

 

Sorry. No data so far.