Annonse:
GODT: Karius Og Baktus Lever Livets Glade Dager Med Mer Loff Med Sirup Enn De Klarer å Spise. Foto: Helene Walle
GODT: Karius og Baktus lever livets glade dager med mer loff med sirup enn de klarer å spise. Foto: Helene Walle

– Ikke gjør som mora di sier!

Et gapskrattende publikum tok imot Karius og Baktus i Arendal Kulturhus, tirsdag kveld.

Det var ikke mange plasser til overs da arendalsbarn og deres foreldre hadde funnet sine plasser i Store Torungen. Riksteateret presenterte den klassiske historien fra 1946 om Karius og Baktus, skrevet av Thorbjørn Egner.

FLOTT: Karius og Baktus har fått det så flott i tennene til Jens. De har pusset opp lenge.

Latter
Da Linda Tørklep og Christine Stoesen fra Riksteateret spilte Karius og Baktus i klassisk stil, serverte de samtidig den ene latterkulen etter den andre i salen. Det var ikke bare barn som lo, foreldrene lo omtrent like mye. I første akt fikk man se hvor tilfredse Karius og Baktus var med tilværelsen i munnen til Jens. De fikk godt med mat, og var i full gang med å bygge seg flere rom i tennene. Karius bygget en veranda med utsikt, og Baktus, han skulle få seg et ordentlig hus med soverom og hele pakka.
I andre akt var rommene ferdig, og Karius og Baktus sang og nynnet, og hadde det så fint. De fikk godt med mat, all den loffen og sirupen de kunne tenke seg. Plutselig hørte de Jens, som skrek av smerte.
– Nå skal jeg tulle litt med Jens, jeg banker litt akkurat der det gjør vondt, så hører du etter om han sier noe, Karius, sa Baktus, til alles store latter.
Baktus banket, og Jens skrek. Det de to brødrene ikke hadde ventet seg, var at mor ba Jens pusse tennene. Etterpå ventet tannlegebesøk.

GAP OPP: Når tannlegen sa “Gap opp” til Jens, gapte de to tanntrollene i håp om at det var mat som skulle komme

Tannlege
Da tannbørsten kom fram på scenen, og både lyset og musikken ble mer dyster, var det et par- tre barn i salen som heller ville hjem enn å se fortsettelsen. Det lattermilde publikummet hadde nå en litt mildere tone, men det varte ikke lengre enn til tredje akt, når Karius og Baktus oppdaget at Jens var hos tannlegen.
Jens gapte opp, og fram kom borren og annet tannlegeutstyr som både fikset, pusset og skylte inne der hvor de to tanntrollene hadde fått det så godt. Karius og Baktus overlevde tannlegebesøket, men slet når Jens var kommet hjem igjen, fordi de slettes ikke så noe mer til loff og sirup. Ikke hadde de noe hus å sove i heller. Da kvelden senket seg, kom tannbørsten på ny, men nå hadde ikke tanntrollene noe sted å gjemme seg lengre, og ble dratt med inn i tannbørsten og skylt ned i vasken.
Forteller Jan Huse stilte opp i real trollmanndrakt og forsikret ungene om at det ble en trist slutt for trollene, men en veldig lykkelig slutt for Jens, som ikke hadde vondt i tennene lengre. Dessuten finner nok Karius og Baktus seg en annen munn om ikke så lenge.

Se flere bilder fra forestillingen her:

Sorry. No data so far.