fbpx
skip to Main Content
ROCKEULVEN: Arendal musikkteater er klare for å servere en rocka forestillingen i kulturhuset, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Dyrisk rockemusikal for hele familien

En sulten ulv på frierføtter, en enslig geitemamma, et esel, klukkende høner og rautende kuer er noen av figurene vi møter når Arendal musikkteater setter opp «Ulven og geitekillingene» i kulturhuset, med premiere torsdag kveld.

Til sammen fire forestillinger skal spilles i Store Torungen, Arendal kulturhus, og musikkteateret lover både humor, kjærlighet, spenning og litt galskap.

HOVEDROLLER: Merete Blakå, Harald Dose, Marie Mørland Lorentsen, Ola Petrus Holm Eskelund og Sofie Midttun spiller hovedrollene i musikalen.

Ikke bare for barn
Ulven og geitekillingene, eller «Rockeulven» som den blir kalt, er fortellingen om Geita som er alenemor til tre killinger, men som lengter etter spenning i livet. Ulven er lei av å ha så dårlig rykte at ingen vil ha noe med ham å gjøre. Når de to møtes, oppstår det søt musikk.  Forestillingen er basert på brødrene Grimms eventyr.
– Selv om det er en familieforestilling, så er det også mye voksenhumor. Dette er morsomt for både barn og voksne, sier instruktør Marianne Løge idet avisa tar turen innom en av de siste øvelsene på Kulturstua på Grasåsen, før premieren.
Hun sitter høyt på stolen, foran seg har hun en notatblokk som hun noterer i underveis i stykket. Hun har et haukeblikk ut mot gulvet der skuespillerne er i gang med første akt. I hovedrollene spiller Harald Dose ulven, Merete Blåka spiller geitemammaen og de tre elleveåringene Ola Petrus Holm Eskelund, Marie Mørland Lorentsen og Sofie Midttun Pedersen spiller rollene som geitekillingene. Sammen med resten av ensemblet, som alle er forvandlet til sauer, griser, kuer, høner og andre dyrearter, gleder de seg til å presentere en forestilling med mye moro og spenning.
I handlingen utspiller det seg dramatikk når geita blir kjæreste med ulven, særlig når ryktene sprer seg blant skogens naboer.
– Historien handler om modige geitekillinger og sultne ulver, men også om å balansere plikter mot gleder, å finne kjærlighet i noen som ikke er som deg, sjalusi og forviklinger og til syvende og sist; den uendelige kjærligheten barn og foreldre har til hverandre, det er mye god moral her, sier instruktøren.

GØY: De tre elleveåringene synes det er kjmpegøy å være med, og de gleder seg til premieren torsdag kveld. F.v: Sofie Midttun Pedersen, Ola Petrus Holm Eskelund og Marie Mørland Lorentsen.

Krevende musikk
På øvelsen synger og spiller de av full hals, akkompagnert av musikkteaters faste orkester, under ledelse av Leif Rino Müller. Orkestret er i denne oppsetningen redusert ned til seks musikere.
– Det er fordi musikken til Rockeulven ikke krever mer enn det, forklarer produsent Leif Gerhard (Liffe) Andersen.
Rockeulven har et krevende musikalsk repertoar, og vokalistene får bryne seg på kraftfull rock, men også roligere låter, som blant annet en av de mest kjente låtene fra stykket der geitemammen synger at «mamma er hjemme», som på originalen heter «Mom is home».
På scenen ser vi hvordan geitemammaen får geitekillingene til å åpne døra ved å synge sangen, og når killingene kjenner den igjen, kan de trygt åpne døra. Ulven lærer seg også denne sangen og prøver å lure killingene til å tro at det er henne, og det utspiller seg stor dramatikk.

GRISEMORO: De rosa grisene er glad i mat.

Mye pugging
De tre yngste skuespillerne, Ola, Marie og Sofie, sier til avisa at det er gøy å være med, og selv om det er mye terping og øving, blir de ikke lei.
– Det er bare gøy. Vi tre har spilt sammen i musikkteatret før, og vi har blitt kjempegode venner, forteller de.
De har mye tekst og mange sanger som de må kunne utenat. På spørsmål om de synes det er vanskelig å huske all teksten, bare rister de på hodet.
– Vi har pugga, pugga og pugga og kan alt utenat.  Koreografien, å vite hvor vi skal stå, gå og komme inn, er det vanskeligste, forteller Ola, som spiller sammen med faren sin, Esben Holm Eskelund, i stykket.
– Øver dere mye sammen hjemme da?
– Nei ikke så mye, men noen ganger. Jeg må hjelpe ham med tekstene, sier han, og legger til at han pleier å øve på badet.
– Noen ganger når jeg øver så roper jeg på «mamma», siden det er replikkene mine, og da kommer mamma løpende og lurer på hva det er, sier han og ler.  
Instruktøren er veldig fornøyd med innsatsen til de tre barna.
– De lærer fort, og de har imponert alle på settet. De er utrolig dyktige og flinke skuespillere som har gjort en helt spesielt god jobb og lagt ned mye innsats i rollene sine, sier Marianne.

SØT MUSIKK: Det oppstår søt musikk mellom geita og ulven, spilt av Merete Blåka og Harald Dose.

Søt musikk
De to voksne hovedrolleinnehaverne, Harald og Merete, har begge vært med i musikkteatret siden 2014. Merete har både vært på scenen og hatt ansvar for koreografi. Harald spilte blant annet hovedrollen i Sweeney Todd i 2015. De stortrives i rollene som geitemamma og rockeulv. I handlingen oppstår det søt musikk mellom de to dyra, noe de virker svært komfortable med å spille.
– Det er veldig koselig, sier de og demonstrer ved å holde overdrevent tett rundt hverandre til ære for fotografen.
Harald sier at rollen passer ham fint, både figuren som ulv og musikalsk.
– Det mest utfordrende er å være så «grisete», for det er jeg jo ikke vanligvis, humrer han med glimt i øyet.

SLADREHØNER: En gjeng med klukkende høner sørger for å spre budskapet.

Gamle minner
Mange voksne husker nok historien som Grimm og Gru fra da den gikk sin seiersgang på NRK på 1980-tallet. Siden har den blitt vist på TV-skjermen med ujevne mellomrom, ofte rundt juletider. Musikalen ble, ifølge musikkteatret, første gang fremført ved Trøndelag teater i 2011.
– Den har siden vært satt opp flere ganger på Nationaltheatret og flere andre store scener i Norden, sier produsenten.
Nå er det altså Arendal musikkteaters tur til å sette opp musikalen. Med lokale sangere og skuespillere på scenen skal de ta publikum med gjennom historien om den snille og varme geitemammaen som drømmer om fest og moro, og en ensom, rocka og veldig sulten ulv.

ULV: Harald Dose trives godt i rollen som den kjærlighetssyke og sultne ulven.
Back To Top