Hovatnbil Web 0018

– Vi er kanskje litt bilgale

Som det eneste Honda-autoriserte bilverkstedet mellom Kragerø og Kristiansand har nyoppstartede Hovatn Bil fått en drømmestart.

Merkeverkstedet holder til i nyoppussede lokaler på Industritoppen på Stoa i Arendal og har sysselsatt tre mann siden de åpnet i oktober i fjor.

– Vi begynte med verksteddriften i fjor. Nå har vi akkurat åpnet en ny bruktbilavdeling også, smiler daglig leder Magnar Hovatn som sammen med Glenn Thorsen og Tom Ødegaard utgjør bedriftens trio.

God ekspertise
Samlet sett har de tre arbeidskollegaene nærmere 60 års erfaring med Honda, og bil generelt.

– Du kan kanskje si at vi er litt bilgale, ler Magnar som selv har skrudd bil siden han var 14 år og hadde sommerjobb på et bilverksted i Froland.

Merkeverkstedet utfører service, reparasjon og EU-kontroll på alle bilmerker, samt bobiler. I tillegg kan de som autorisert Honda-verksted håndtere garantisaker relatert til Honda.

– Vi har også knyttet til oss flere gode lokale kontakter innen karosseri, lakkering etterbehandling og understellsbehandling, sier Magnar.

BILENTUSIASTER: Magnar Hovatn, Tom Ødegaard og Glenn Thorsen har funnet seg godt til rette på Industritoppen.

Moderne verksted
Det lokaleide verkstedet er utstyrt med moderne utstyr, noe som gjør at de blant annet kan utføre firehjulsmåling, en kontroll av bilens hjulstilling. Dersom bilen er skjev kan man oppleve at bildekkene slites ut raskere enn normalt, ofte i løpet av noen få måneder, noe som fort kan bli kostbart.

– Hvis hjulstillingen er feil kan man oppleve at bilen vil trekke mer til en av sidene selv om lufttrykket er riktig. Det kan også bli skjev slitasje på et eller flere av dekkene dersom hjulstillingen er feil, forklarer Magnar og legger til at dersom det er slitasje på både inner- og ytterkanten har dekkene trolig feil lufttrykk.

Veteranbilekspertise
I og utenfor den nye salgshallen står bruktbilene på rad og rekke. Hovedvekten av bruktbilene er Honda-biler, men bilentusiastene tar også inn andre bruktbiler av andre merker.

– Etter å ha vært i bransjen så lenge som vi har, har vi fått opparbeidet oss et stort kontaktnettverk, så dersom vi ikke har den bilen kunden ønsker så klarer vi å skaffe den, sier Magnar og understreker at bedriften tilbyr forsikring og finansering, samt har mulighet for å ta en bil i innbytte.

Innimellom bruktbilene har en og annen veteranbil funnet veien til Hovatn Bil på Industritoppen. Arendalsfirmaet er nemlig en av få som kan bistå dersom uhellet skulle være ute med «gliset».

– De fleste med veteranbiler skrur selv, men det er ikke alt de har utstyr til å håndtere selv. Da kan vi bistå, sier bilentusiasten og legger til avslutningsvis at den eldste veteranbilen verkstedet har reparert er fra 1928.