NYTT ENEBOLIGPROSJEKT: Boligkonsulent Stefan Hammer Knutsen Er Fornøyd Med At Fire Av Syv Eneboliger I Sør Bolig Sitt Nye Prosjekt På Hisøy Er Solgt Før Byggestart.
NYTT ENEBOLIGPROSJEKT: Boligkonsulent Stefan Hammer Knutsen er fornøyd med at fire av syv eneboliger i Sør Bolig sitt nye prosjekt på Hisøy er solgt før byggestart.

Kort vei til Sørlandsidyll

Med kort vei til både grønne turområder, badestrender, sjø og bryggeanlegg vil beboerne i det nye boligfeltet Kirsebær Allé i Kolbjørnsvik ha kort vei til Sørlandsidyll.

– På vinterstid er det også flotte skiløyper og akebakker i nærheten. Med andre ord ligger dette området midt i smørøyet og har mye å tilby for alle og enhver og i alle aldre, mener Stefan Hammer Knutsen i Sør Bolig.

Barnevennlig område
Sør Bolig sitt nye prosjekt sentralt på Hisøy består av syv lettstelte eneboliger i moderne stil omkranset av kirsebærtrær i ett usjenert område. Boligprosjektet hadde salgsstart 12. januar og har allerede solgt fire av de totalt syv eneboliger.

– Den første leiligheten ble solgt like etter salgsstart. Deretter ble det noen stille måneder før det rett over påske kom flere forespørsler. De siste to månedene har vi solgt tre boliger. Det er vi veldig fornøyd med, smiler Stefan.

Boligfeltet ligger kun ett steinkast unna både barnehage, skole med stort idrettsanlegg, fotballbaner, idrettshall, treningsstudio, lysløyper, butikker og buss- og ferjeforbindelser.

– Boligfeltet har nærhet til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Man kan nærmest sitte på verandaen og se at barna går inn døra i barnehagen. I tillegg ligger idylliske Kolbjørnsvik like nedenfor og Stølsviken er knappe to kilometer unna. Du kan sette deg på sykkelen og innen et kvarter er du nede ved sjøen, forteller Stefan og forteller at det også er muligheter for båtplass like i nærheten.

To fulle etasjer
Eneboligene har to fulle etasjer med full takhøyde da det kun er seks prosent takhelling. Totalt har hver bolig et bruksområde på nærmere 140 kvadratmeter, noe som inkluderer to bad, to stuer, inntil fem soverom, carport og boder, samt en ekstra parkeringsplass utendørs.

– Den kombinerte stue og kjøkkenløsningen er på over 50 kvadratmeter og fra loftstuen er det utgang til en stor takterrasse over carporten, sier Stefan.

Boligene leveres nøkkelferdig med en gjennomgående god standard med blant annet ildsted, parkett eller laminat, fliser med varmekabler, ferdigmalte vegg og takplater, samt baderoms- og kjøkkeninnredning.

– Det er også mulighet for egne tilvalg utover standard og eventuell egeninnsats skulle det være ønskelig, opplyser boligkonsulenten før han fortsetter:

– Planløsningen for disse boligene er kun ment som ett eksempel fra vår side på hvordan boligen kan utnyttes. Vi har forståelse for at våre kunder kan ha andre behov og ideer utover vårt forslag og derfor er det kostnadsfritt å endre på løsningene som vist på bildene i salgsoppgaven, forutsatt at grunnflaten ikke utvides, samme bruksareal opprettholdes og at våtrom ikke økes med mer enn 25 prosent.

KIRSEBÆR ALLÉ: Totalt skal det bygges syv eneboliger i det barnevennlige området ved Stemmehagen i Kolbjørnsvik.

Livsløpsstandard
Boligene er tilrettelagt for husbankfinansiering, noe som gir potensielle kjøpere tilgang til markedets beste låne- og rentevilkår.

– Husbankhus har spesielle krav og må følge en livsløpsstandard. Dette betyr at det må være mulighet for bad og soverom i første etasje, samt at det må være trinnfri adkomst, både ved inngang og ved terrasse, sier Stefan og legger til at med husbanklån og startlån kan man havne på rett over 6000 kroner i måneden.

– Husbankfinansiering er veldig gunstig, noe som kan være viktig og er en grei mulighet for nyetablerte med små barn. Seksti til sytti prosent av våre kunder velger å gå for husbankløsninger, sier Stefan.

Byggestart i september
Boligkonsulenten mener det er mange fordeler med å kjøpe en ny enebolig fremfor å kjøpe en eksisterende bolig fra eksempelvis 70-tallet.

– De siste årene har vi opplevd at det er nytt og nye boliger som gjelder. Folk ønsker luftige rom og åpne planløsninger, forteller Stefan og legger til at det i tillegg er fem års reklamasjonsrett når man kjøper nytt hus.

– Et nytt hus kan varmes opp ved hjelp av en panelovn, noe som igjen er både energi- og kostnadsbesparende. Det kan fort bli 500 til 800 kroner å spare på strøm hver måned dersom man velger et nybygg fremfor et eksisterende og gammelt hus, sier Stefan.

Byggestart for Kirsebær Allé er planlagt i september og Sør Bolig håper å ha de første kundene inne innen påske neste år.

– I tillegg til Kirsebær Allé bygger vi nye boliger på Blakstadheia. Dette er det største feltet vi har og er et av satsningsområdene. I tillegg bygger vi et felt på Øygardsheia på Myra, samt flere eneboligprosjekter rundt om i kommunen.