fbpx
skip to Main Content
LIV: Om sommeren er det nesten alltid folk i Arendal sentrum. Og sentrumsbutikkene bør lure til seg de kronene de kan fra de besøkende, mener redaktør Grete Husebø. Foto: Noemy Clori

«Stengt»

På sene ettermiddager skal man helst oppholde seg i hjemmet eller på handlesenterne, slik kan det vertfall virke om man tar seg et spasertur i Arendal etter middagstid.

Klokka er fem, og jeg trykker publiser på den siste saken som skal ut før jeg tar kvelden. Jeg tar en sveip innom Facebook, så Twitter, før jeg sjekker instagram og snapchat på telefonen. Noen har allerede dandert middagen sin lekkert utover en tallerken og rukket å kringkaste den på sosiale medier. Selv må jeg vente en times tid før jeg kan sette kursen hjemover for å kaste i meg dagens meny. Samboeren jobber på Stoa, i en butikk som er åpen til klokken seks, og vi prøver å klare oss med en bil.

Kvinnelogikk
Jeg kikker ned på tøyskoene mine. De har sett sine bedre dager. Med fare for å fremstå som kjønnsdiskriminerende vil jeg påstå at kun en kvinne kan stå for tankerekken som følger tøyskoobservasjonen.
«1: De er litt slitt. 2: Fysj så slitt de er. 3: Det er nesten flaut å gå rundt i så slitte sko. 4:Det er jo sommer og jeg fortjener en sommergave fra meg selv. 5:Skal jeg først kjøpe et par nye sko i sommer kan jeg like gjerne gjøre det nå som senere. 6:For hvert par jeg kjøper av disse skolene setter produsenten av penger til et veldedig prosjekt. 7:Går jeg med en gang rekker jeg sikkert å få kjøpt meg et par før Kenneth er ferdig på jobb. 8:Noen fordeler må man jo ha av å jobbe midt i byen. 9. Sommersalget har sikkert startet og er jeg heldig kan jeg sikre meg noen skikkelige kupp. 10.Det er jo viktig å støtte opp om sentrumshandelen»

Redaktør Grete Husebø skriver ukas heljeprat i Arendals Tidende.
Redaktør Grete Husebø skriver ukas heljeprat i Arendals Tidende.

Stengt
Forrige uke ble handelens dag arrangert i byen, og det var langåpent for første gang denne sommeren. Det var ikke tilfelle i den stille timen mellom fem og seks da jeg gikk ut i byen for å sikre meg noen nye sommersko. Jeg tenkte meg innom både den ene og den andre butikken før jeg endte opp på Arena hvor jeg var sikker på at de hadde skoene jeg ønsket meg. Det var imidlertid lettere sagt enn gjort. Klokken fem stenger alle butikkene unntatt Corner og et par spisesteder. Jeg er ikke av typen som liker å kle meg i herreklær, og mat hadde jeg ikke lyst på. Selv om det lukter fornydelig når man går forbi sanwichforhandleren på Syrdalens hjørne. Bortsett fra noen barn som lekte på lekeplassen var byen stort sett stille og forlatt.

Logisk brist
Paradokset i at jeg ikke kunne handle på noe i noen av butikkene i byen, fordi jeg ventet på mannen min som jobber i butikk på Stoa slo meg før jeg gikk inn svingdørene på Arenasenteret og satte kurs mot den etterlengtede skobutikken. Undertegnede forsøker å være bevisst på å legge igjen shoppingkroner i butikkene som drives på gateplan i byen. Ikke fordi jeg misliker Arenasenteret, men fordi jeg liker sentrumsgatene så godt.

Jeg tenker at sikkert mange jobber litt sent sånn som meg, eller at de vil hjem og spise middag med familien før de drar ut for å handle klær, sko, gaver eller det de måte behage.  Spør du meg burde åpningstidene i byen være minst like lange som de på Stoa og på handlesentrene. Da kunne kanskje flere enn de som er så heldige å jobbe midt i byen få nyte godt av sentrums mange muligheter. For det er flott at folk oppholder seg i byen, men det hadde vært enda finere om de la igjen noen kroner før de kjørte hjem.

Back To Top