fbpx
skip to Main Content
SPORNES: Badeplass Som Fra Tid Til Annen Har Sandbunn. Her Kan Du Hoppe Fra Fjellet Eller Ta Dukkert Ved å Vasse Ut I Vannet I Raet Nasjonalpark. Foto: Esben Holm Eskelund
Arkivfoto

Heljeprat: Tilbake til hverdagen

Ferien skulle vare for evig – eller?

Jeg har alltid lurt på hvorfor det virker som om vinteren varer evig, mens sommeren er over nesten før vi har rukket å blunke. Når jeg skriver denne teksten sitter jeg på brygga en nydelig kveld i slutten av juli og lurer på hvor alle ferieukene har blitt av. Jeg er solbrent, har saltvann i håret og hundene mine sover utslitte ved siden av meg. Måtte bare denne idyllen vare evig!

Rutiner
Uansett hvor hardt jeg måtte ønske dette så kommer hverdagen trampende tilbake hver eneste gang. Snart må jeg igjen sette på vekkerklokken og dra meg opp av sengen klokken alt-for-tidlig for en kropp som enda er i feriemodus. Brått blir det slutt på late dager i båt og lange kvelder med vin i glasset. Idyllen min blir erstattet med hverdagens mas og kjas.

Når jeg tenker meg om så merker jeg at jeg egentlig gleder meg litt. Uansett hvor deilig det er å kunne gjøre akkurat hva man vil akkurat når man vil så er det noe med å komme tilbake i rutiner. Det er noe trygt og godt med å vite hva morgendagen bringer og ikke minst – hyggelig å treffe kjente og kjære igjen.

Snøfreser
Snart vil bladene på trærne bli gule og vinden med ett kjennes litt friskere. Det er noe eget ved å sitte inne med fyr i peisen mens høststormene raser på utsiden. Jeg gleder meg til å kunne skli ned i sofaen med en god bok og en kopp kakao helt uten dårlig samvittighet for at jeg egentlig burde vært utendørs.

Enda litt senere vil den første snøen falle og vi vil nok en gang le av alle dem som bega seg ut på norske veier med sommerdekk. Helt til det er oss selv som står og har kjørt oss fast. Da er det noen andres skyld – alltid. Vi vil banne over at snøfreseren ikke starter og at vi ikke kan fatte og begripe hvor vi sist så sørlandsskuffa.

Snart jul
Så våkner vi en morgen og innser hvor hyggelig det er med vinter. Snøen som knitrer under skoene og solen som lyser opp og gjør alt idyllisk. Med skjerfet og dunjakken på finner vi ut av at det faktisk ikke var så ille med vinter likevel. Vi fyrer på nytt i peisen og finner en ny serie på Netflix som gir oss søvnløse netter fordi det var så spennende at vi glemt å legge oss.

Nå når jeg tenker over det så er jeg egentlig takknemlig for at jeg bor i Norge som kan skilte med fire fantastiske årstider. Hadde det vært sommer hele året hadde vi neppe satt så pris på den når den først kommer. Ikke minst: Det er snart jul med alt det medfører. Når den er over går det nok en gang mot vår og sommer. Jeg gleder meg!

Back To Top