fbpx
skip to Main Content

Heljeprat: La oss ta en skikkelig drittprat

Ja, det er dritten til hunden din jeg snakker om.

Som det varmblodige mennesket jeg er så er jeg litt over gjennomsnittet glad for at snøen endelig smelter. Energinivået stiger i takt med varmegradene og jeg har dristet meg til å henge vekk den tykke vinterparkasen for denne gang. I år som tidligere år så har jeg fått ambisjoner om et nytt og bedre liv og jeg innså plutselig at sommerkroppen 2018 snart må skapes. Dronningen av skippertak, det er meg det!

Møkk
Full av entusiasme og blottet for selvinnsikt snørte jeg her en dag på meg de litt for små joggeskoene. Med friskt mot satt jeg kursen for den lokale lysløypen og i godt trav vraltet jeg meg innover stien. Raskt innså jeg at det ikke bare var bakken, trestubber og steiner som nok en gang så dagens lys etter en lang vinter. I stede for å kikke på landskapet rundt meg ble jeg tvunget til å se ned i bakken og vralte sikksakk mellom alle de digre møkkahaugene områdets hunder har lagt igjen de siste månedene.

Helt ærlig folkens, denne diskusjonen har vi hatt før. Mange ganger. Det fungerer dessverre ikke sånn at man bare kan sparke litt snø over lorten og så er «problemet» borte. Newsflash: Snøen smelter og frem kommer møkka! Hvert år! Så kommer det en som meg heseblesende, i litt for små joggesko og tråkker rett oppi. Delikat? Nei.

Bæsj
Jeg har flere ganger kommet trygt ut på andre siden av skogen (eller sentrum for den saks skyld) og trodd at jeg har klart å komme meg helskinnet gjennom. Ofte merker man ikke lukten før man setter seg inn i bilen, eller gjerne i det man setter seg inn i et møte blant folk man gjerne ønsker at skal ta deg seriøst. De rundt deg begynner gjerne å rynke forsiktig på nesa og du ser at alle kikker litt skeivt på sidemannen og håper det ikke er deres sko lukten stammer fra. Eller hva med barna? Er det virkelig ok at de leker rundt på en lekeplass full av bæsj? Trodde ikke det.

Nå tror du sikkert at jeg ønsker alle hunder utryddet fra jordens overflate og det kan jeg opplyse om at er fullstendig feil. Jeg har selv to nydelige hunder som jeg ikke ville vært foruten for alt i hele verden. Derimot skal jeg ikke påstå at jeg danser av glede når Diva eller Hero krøker ryggen for å gjøre sitt fornødne. Likevel kvinner jeg meg opp og finner frem den lille sorte eller at annet egnet redskap og gjennomfører møkkajobben uten å klage.

Flau
Jeg merker at jeg faktisk blir skikkelig flau over å være hundeeier når jeg ser folk som regelrett driter i dritten. Jeg er møkk lei av å få stygge blikk fra folk jeg møter på tur med hundene mine fordi de automatisk går ut i fra at jeg er «en av dem». Så dårlige er vi ikke folkens! Det tar noen få sekunder å plukke opp, hvorfor kan vi ikke bare gjøre det? Jeg liker godt å treffe på hunden din i skogen, men la meg få slippe å tråkke i «visittkortet» til Fido eller Pluto etterpå.
Å ikke plukke opp møkka kan være med på å spre smitte og sykdom til andre hunder, men også til mennesker. Flere plasser har de innført drittbot som deles ut til de hundeeierne som driter i andre mennesker og lar dritten ligge. I Tromsø har det vært snakk om å DNA-teste hundemøkka for å kunne gi bot til eiere som ødelegger for alle andre. Er det en løsning flere plasser?

Nei folkens, la oss ta opp dette drittproblemet en gang til og en gang for alle gjøre noe med det! Og til alle dere hundeeiere der ute som er flinke: Tusen takk! Det skulle vært flere som dere.

Back To Top