fbpx
skip to Main Content
Illustrasjon: Colorbox

«En bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann som blinke bør»

Farlige situasjoner i trafikken oppstår raskt når man ikke gir tydelig signal om hvor man skal kjøre, vertfall om man sitter bak rattet på et femten meter langt dråg av en buss.

Jeg sitter bak rattet på vei til jobb, femten forskjellige ideer til morgenmøtet surrer rundt oppi hodet samtidig som jeg skråler med til Adeles siste hit som best jeg kan.

« Hello, it’s me. I was wondering if…»

Illustrasjon: Colorbox
Illustrasjon: Colorbox

Forbanna
Den følsomme og falske karakokeforestillingen min får en brå slutt. Ved Rimi Songe står bussen inne på busslomma. Jeg vet at jeg har vikeplikt for bussen når jeg kjører i seksti kilometer timen eller saktere, dessuten er jeg oppmerksom på om det er noen skolebarn i nærheten. Men bussen blinker ikke ut i veien og jeg gjør meg klar til å frese forbi. Idet jeg nærmer meg bussrompa setter det store hvite motordråget seg i bevegelse og svinger ut i veien, helt uten forvarsel. Svingen er allerede er i gang og gasspedalen får kjørt seg da blinklyset begynner å blinke. Det ser mest ut som om sjåføren bare har vippet ut fingeren samtidig som han eller hun vrir på rattet.

Jeg roper noen ukvemsord før jeg samler meg igjen. Innen jeg kjører forbi Barbu har jeg innsett at jeg egentlig burde synge en helt annen sang enn Adeles «Hello».

«En bussjåfør, en bussjåfør,
det er en mann som blinke bør.
Fordi hans jobb er jo et kjør,
Og kjøring er mest det han gjør.
En bussjåfør, en bussjåfør,
det er en mann som blinke bør.»

Unngå fare
Forskrift om kjørende og gående trafikk, mer folkelig kalt trafikkreglene slår fast at alle kjørende har vikeplikt for buss som svinger ut på veien, når fartsgrensa er 60 kilometer i timen eller mindre. Samtidig slås det fast at bussføreren skal gi tegn om at bussen skal forlate holdeplassen og unngå fare.

«På veg med fartsgrense 60 km i timen eller lavere har kjørende vikeplikt for buss når føreren gir tegn om at bussen skal forlate holdeplass. Bussføreren skal unngå fare.» sier forskriftens §7.heljeprat_grete

Kjøring á la Sørlandet
Det er snart tre år siden jeg klarte å lokke med meg samboeren min fra trønderhovedstaden og ned til det blide sørland. Østlendingen har vendt seg til mange av de lokale skikkene allerede. Han spiser kompe med sukker hver tirsdag. Og han har forstått at «javell» er et helt naturlig ord å innlede en samtale med. En ting sliter imidlertid østlandsmigranten fortsatt med: Daglig skriker han høyt av frustrasjon når han prøver å komme seg inn i en rundkjøring og folk han betegner som «forbanna idioter» ikke blinker ut av rundkjøringen. Selv har jeg bodd i Arendal siden jeg var fem år, med unntak av noen år borte under studier og jobb. Så jeg er vant til å stå og vente og gape som en skilpadde frem til jeg kan gjette meg til at det er trygt å våge seg innpå rundkjøringseventyret hvor man aldri vet hva som venter. Men det burde vel ikke være sånn?

Følerne
NRK sitt utenriksmagasin «Urix» har en spalte hvor de tar tempen på situasjonen i landene de besøker ved å snakke med en taxisjåfør, tanken bak er at taxisjøførene er selve medianen i lokalsamfunnet. De treffer all slags folk og er ute på farta hele dagen.

Det samme gjelder kanskje bussjåførene. Og skal blinkekulturen bli noe bedre i byen må noen gå foran med et godt eksempel. Men hva kom først? Sjåførene eller bussjåførene?

Back To Top