Annonse:
I TEKNOHOVEDSTADEN: Morten Stulen (bak Til Høyre) Fra Arendal Og Hans Studievenner I Trondheim Har Latt Studier Være Studier Og Dratt Til Silicon Valley I USA På Ubestemt Tid For å Utvikle En Bildedelingsapp For Smartmobiler. Med Seg Har De Søkkrike, Norske Investorer. Foran: Andreas Øgaard(f.v.), Kristoffer Lande Og Kristian Rekstad. Bak Til Venstre: Lars Erik Fagernæs. Foto: Privat
I TEKNOHOVEDSTADEN: Morten Stulen (bak til høyre) fra Arendal og hans studievenner i Trondheim har latt studier være studier og dratt til Silicon Valley i USA på ubestemt tid for å utvikle en bildedelingsapp for smartmobiler. Med seg har de søkkrike, norske investorer. Foran: Andreas Øgaard(f.v.), Kristoffer Lande og Kristian Rekstad. Bak til venstre: Lars Erik Fagernæs. Foto: Privat

Arendalitt jakter teknosuksess i USA

Morten Stulen og hans studievenner fra Trondheim har tatt med seg norske kjendismillioner til California i USA for å videreutvikle en lovende mobilapp.

Mens gullgraverne på 1800-tallet dro til Klondike i Canada er amerikanske Silicon Valley blitt norske teknologer med gode ideer sin nye gullgruve. I slutten av januar dro arendalitten Morten Stulen og fire studievenner fra Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet til USA og teknologihovedstaden Silicon Valley og lot studier være studier for å prøve lykken.

Suksess-app
Med seg i bagasjen har de mobilapplikasjonen «Gobi», som de skal videreutvikle og forhåpentligvis tjene penger på. Appen de har laget går den superpopulære bildedelingstjenesten Snapchat i næringen og ble til etter at datateknologistudentene ved NTNUs egen konto på snapchat ble stengt. Da Snapchat skal ha satt foten ned, fulgte over 4.000 personer kontoen på sine smartmobiler der det ble delt bilder i spekteret fra forelesninger til mer eller mindre avkledde studenter.  Ifølge adressa.no var det automatisering av bildedelingen som førte til at studentsuksessen ble kastet ut av det gode selskap. Med appen «Gobi» har de fem studentene laget en tjeneste som gjør det mulig for grupper å laste opp bilder og videoer til en felles tidslinje, en «story», på snapchatspråket. Ifølge Andreas Øgaard, en av studentene bak appen har 19.000 personer tatt den i bruk og det har blitt lastet ned godt over 20 millioner bilder på et halvt år.

Northug på laget
Med seg på investorlaget har Stulen og kompisene fått med seg skiesset Petter Northug, lakseoppdrettsarvingen til Salmar Gustav Magnar Witzøe og investor Petter Kleppan. Ifølge en artikkel i VG har studentenes selskap Gobitech allerede en teoretisk verdi på 8,7 millioner kroner. Stulen er ikke i tvil om fordelen med å ha kjendisnavn på investorlisten.
–Det gir oss et ekstra kort på hånda i og med at de har innflytelse. Kjendisstatusen hjelper med pr for begge parter, så det er en vinn-vinn-situasjon, sier Stulen.
Han legger til at det er motiverende for Gobi-gründerne å ha med mennesker på laget som har lykkes så bra. Arendalittens rolle i utviklingsprosjektet er å drive utvikling for operativsystemet iOs, men legger til at selskapet er såpass lite at mange oppgaver overlapper hverandre. Markedsføring er en oppgavene alle de fem samarbeider om.

Hemmelig beløp
Hvor mye investorkroner arendalitten og hans medstudenter har fått med seg i reisekassen for USA-oppholdet vil Stulen ikke ut med, men sier at de har nok penger til å kunne jobbe videre med utviklingsprosjektet en stund fremover. Hvor lenge USA-oppholdet vil vare er ikke bestemt. Det er mye på grunn av visumregler, men noen måneder fremover vil de oppholde seg i teknohovedstaden.
Stulen forteller at det er investoren som gjerne ville at studentene skulle dra til Silicon Valley med prosjektet.
–Det er ingen tvil om at teknologimekka er i Silicon Valley. Det er ekstremt lett å komme i kontakt med ressurspersoner, sier han.
Stulen mener fokuset er helt annerledes enn i Norge rundt teknologi og oppstartsbedrifter og at potensialet for vekst er mye større enn i hjemlandet.

Sorry. No data so far.