Annonse:
SKIFTET: Robert C. Nordli Fra Arbeiderpartiet Fikk Overlevert Ordførerkjedet Fra Einar Halvorsen, Høyre. Foto: Esben Holm Eskelund
SKIFTET: Robert C. Nordli fra Arbeiderpartiet fikk overlevert ordførerkjedet fra Einar Halvorsen, Høyre. Foto: Esben Holm Eskelund

Her får han ordførerkjedet

Arbeiderpartiets Robert C. Nordli har formelt overtatt ordførerklubba i Arendal.

Maktoverføringen fant sted torsdag formiddag da bystyret i Arendal møttes for å konstituere seg etter lokalvalget i september. Nordli ble med 24 stemmer valgt til ordfører i Arendal for de fire kommende årene.

Høyres Geir Fredrik Sissener og Fremskrittspartiets Anders Kylland ble også foreslått som ordfører i Arendal. Disse to fikk henholdsvis åtte og sju stemmer.

Roste Halvorsen
–Jeg er veldig stolt over dagen i dag, og jeg er stolt over valget Arbeiderpartiet har gjort, sa den nyvalgte ordføreren da han endelig kunne kalle seg ordfører i Arendal.

Les også: Nytt formannskap enstemmig valgt

Han roste på vegne av bystyret og innbyggerne i kommunen tidligere ordfører Einar Halvorsen fra Høyres innsats i arendalspolitikken gjennom åtte år, først som opposisjonsleder og deretter som ordfører de fire siste årene.

Ei uke på gangen
Nordli trakk frem Halvorsens store arbeidskapasitet, evne til å inkludere, hans gode humør og den alltid åpne kontordøren. I uken før konstitueringen av det nye bystyret som nå har fempartiflertall med Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Venstre, har Nordli hatt kontorplass på utsiden av ordførerens kontor i tredje etasje i rådhuset. Han avslørte at ordføreren synger veldig mye og snakker med seg selv, og at sanggleden har smittet over på Arbeiderparti-ordføreren, som helst ikke synger av hensyn til omgivelsene. Som gave fikk Halvorsen overrakt et maleri og en ordførerklubbe i sjokolade og marsipan, så ikke lengselen etter å slå i bordet skulle bli så stor.

Veldig ydmyk
Arendals nye ordfører forteller at det å vente på å ta over som ordfører har vært utfordrende, fordi det har gått lang tid siden valgresultatet, som førte Arbeiderpartiet inn i maktens korridorer.
–Det har vært lange dager etter valget. Det har tross alt gått nesten over en måned. Jeg har vært veldig spent på denne dagen, men jeg er veldig glad for den tilliten innbyggerne i Arendal har gitt både meg og Arbeiderpartiet. Jeg er veldig ydmyk for den tilliten. Jobben begynner nå, sier Nordli.
Om uken som skyggeordfører sier han at det var ei fantastisk uke hvor eks-ordføreren har vært tilgjengelig og at det har vært svært nyttig for overtakelsen.
–Det er en stor kommune, mange viktige oppgaver og har vært nødvendig å ha en del overlapping, sier Nordli.
Han forteller at det ikke er usannsynlig at Halvorsen kommer til å få se Nordlis telefonnummer blinke på mobiltelefonen når han skulle trenge oppdateringer på enkeltsaker i tiden fremover.

Sorry. No data so far.