Annonse:
HJERTEVARME: Skuespiller Elisabet Hagli Aars Bidrar Til å Spre Både Humor Og Hjertevarme. Foto: Rawad Ajameah
HJERTEVARME: Skuespiller Elisabet Hagli Aars bidrar til å spre både humor og hjertevarme. Foto: Rawad Ajameah

Vinterlig magi for små og store

Til torsdag kan små og store få oppleve en vinterlig og leken teaterforestilling i et av de tomme butikklokalene i sentrum.

Kristine Norberg fra Glød produksjoner har i desember inntatt de gamle lokalene til Husfliden, på hjørnet ved Østregate og Strandgaten, for å lage teaterforestilling for barn.

STEMNINGSFULLT: Det lades opp til en stemningsfull og leken vinterforestilling i de gamle lokalene til Husfliden. Foto: Rawad Ajameah

STEMNINGSFULLT: Det lades opp til en stemningsfull og leken vinterforestilling i de gamle lokalene til Husfliden. Foto: Rawad Ajameah

– Det handler om mennesker
Glød produksjoner er et fysisk og lekent teater med engasjement.
– Vi lager kulturarrangementer med dryss av magi og kunstkonsepter med hjerte for sted og for folk, og alltid med glød, beskriver Norberg.
Det er Norberg som står bak produksjonsselskapet, det er hun som er Glød. Hun har stort engasjement for å ta i bruk ledige lokaler eller den glemte bakgården, og hun jobber med arrangement, festivaler og andre små og store kunst- og kulturrelaterte prosjekter.
– Jeg har alltid med meg utøvende og skapende kunstnere fra regionen på konseptene mine. Jeg brenner for det gode samarbeidet, for den andre historien og for å se steder og saker fra nye perspektiver. Det handler om mennesker og steder som vil noe, å være i bevegelse, oppdage, dele, oppleve, utvikle, utforske, skape og samtidig være akkurat her, akkurat nå, forklarer den engasjerte dama om kunstkonseptet.

Samarbeidsprosjekt
For to uker siden presenterte Norberg forestillingen «Julemylder», nå presenterer hun i samarbeid med skuespiller Elisabet Hagli Aars teaterforestillingen «Snø». Hagli Aars kommer opprinnelig fra Arendal, men er jobber og bor i Oslo.

SAMARBEID: Skuespiller Elisabet Hagli Aars (t.v) og Kristine Norberg fra Glød produksjoner skal fremføre en leken forstillingen om vinter og snø. Foto: Rawad Ajameah

SAMARBEID: Skuespiller Elisabet Hagli Aars (t.v) og Kristine Norberg fra Glød produksjoner skal fremføre en leken forstillingen om vinter og snø. Foto: Rawad Ajameah

– Det er en fellesproduksjon mellom Glød og Tussilaga produksjon som drives av Hagli Aars, og vi halt dette samarbeidet for «Glød Tussilago produksjone», forteller Norberg.
Ifølge Norberg startet ideen med forestillingen «Snø» med bymylder i fjor der de gjennom fire dager laget julesnø og en til slutt en ferdig forestilling som hadde premiere under vinterfestivalen.
– «Snø» inviterer publikum inn i et vinterlandskap, der vi gjennom rim, regler, musikk og historier får publikum i vinter- og julestemning, forteller hun.

– I rykende fart
Da de presenterte forestillingen under vinterfestivalen ble det helt stappfullt, og mange måtte snu i døra. Norberg håper at de som ikke fikk sett forestillingen da, benytter seg av sjansen nå.
– Vi har laget en helt ny julesnøvariant, og det blir både en poetisk og leken familieforestilling som viser gleden ved snø og vinter. Jeg kan røpe at vi skal ha en stor akebakke som venter i det fjerne under forestillingen, og til slutt kommer vi til å ende på toppen av bakken og da går det i rykende fart, beskriver hun.
Aketuren er akkompagnert av musikk fra «The Beat Tornados», et arendals- og oslo-basert band.
– Vi gleder oss veldig, og det er ekstra morsomt at det har blitt litt «popupteater» her i løpet av desember. Vi har så å si bodd her i de gamle lokalene til Husfliden i tre uker, og det er flott å kunne utnytte noen av de ledige lokalene i byen, sier den engasjerte teaterdama.

Sorry. No data so far.