Annonse:
Thomas Fjelds Båt Med Arendals Tidendes Utsendte I Flott Driv Ut Skjærgården.
Thomas Fjelds båt med Arendals Tidendes utsendte i flott driv ut skjærgården.

Fullt hus i Arendal Pokerrun

Den tidligere båtsport-utøveren har flere meritter bak seg som utøver i ProVee klassen. Han har også deltatt i Hold Em Poker Norgesmesterskapet hele seks ganger og var for noen år siden rangert blant de 110 beste norske pokerspillerne.

HASTIGHET PÅ VANN

Det var et flott skue for båtentusiaster da de 23 båtene i årets pokerrun tok fatt på løypen vestover via Lillesand til Kristiansand.

– De har entusiasme i forhold til raske båter og hastighet på vann, forteller Høgevoll om årets deltagerliste og påpeker at alle som deltar må ha en powerboat for å være med.  

Høgevoll har stått i manesjen for Arendal Pokerrun siden starten for tre – fire år siden. Den gang startet det som et julebord for powerboat-entusiaster og siden har det blitt ett fullverdig pokerrun.

På tre år har pokerrunet triplet antall deltagere og i år nådde pokerrunet den maksimale grensen på 25 båter. To av de deltagende båtene måtte derimot melde avbud før start grunnet motortrøbbel.

SE HELIKOPTERFILM FRA POKERRUNET

KOM SJØVEIEN FRA OSLO

Flere av deltagerne i årets pokerrun har kommet langveis fra. Thomas Fjeld, som stiller med en av de grommeste båtene i årets utgave av pokerrunet, har reist over 120 nautiske mil fra Nesøya ved Oslofjorden i håp om å få den vinnende pokerhånden.

– Hvis jeg vinner ønsker jeg å donere pengesummen tilbake til arrangørene så de kan arrangere flere pokerruns, forteller Fjeld som til daglig arbeider i båtbransjen.

Fjeld har tidligere deltatt i pokerruns i inn- og utland. Da han kjøpte sin Nor-Tech 4000 Roadster i USA ble han tilbudt å være med som passasjer i en annen powerboat under et pokerrun i Key West, utenfor kysten av Florida.

– Båten hadde 4 x 1450 hestekrefter og gikk i litt over 280 km/t. Da var jeg ikke helt høy i hatten, meddeler Fjeld. Hans egen Nor-Tech båt yter opp mot 110 knop, noe som tilsvarer 200 km/t.

TIDLIGERE OFFSHORE-FØRER

Som flere av de andre deltagerne i pokerrun, har også Fjeld en fartstid innen båtsporten. På slutten av 90-tallet kjørte han i den største offshore-klassen som praktiseres her til lands, 3C.

– Det er veldig gøy at båtene samles og kjører side om side, sier østlendingen som syns den viktigste faktoren i pokerrunet er båt, men det er også gøy med en liten samling med folk med felles interesser.

Han har også deltatt i ultra offshore-løpet, Skagerak Across, som kjøres fra Tvedestrand til Hirtshals, og tilbake igjen. I 2013 fikk han andre plass sammen med Hans Petter Buraas. Sistnevnte er kanskje aller best kjent som tidligere toppalpinist og sin gullmedalje i Nagano-OL i 1998. Sammen innehaver de den nest beste tiden i det 140 nautiske mil lange racet.

– MORSOMME OG «SMÅGALE» MENNESKER

Av de 23 startende båtene var omtrent halvparten av merket Nor-Tech. Det syns presidenten for selskapet, Trond Schou, er stas.

Drøbakingen utvandret til USA i 1984 og bor til daglig ved Fort Myers i Florida. Nå er han på ferie ved sommerstedet sitt i Grimstad og koser seg på pokerrun i Arendal.

– Det er et helt hav med morsomme og «smågale» mennesker som liker raske båter her i Arendal, ler Schou og påpeker at pokerrun er strukturert moro.

SE BÅTENE UNDERVEIS I LØYPA I FILMEN NEDENFOR:

SIKKERHETEN I FØRERSETET

Sikkerheten ivaretas også ved at alle båtene blir utstyrt med intercom, slik at løpledelsen kan holde kontakt med samtlige båter for å videreformidle informasjon. I tillegg må alle deltagerne ha på flytevest, føreren av båten må delta på førermøte på morgenkvisten og holde seg edru fra start til slutt.

– Rune har gjort en fantastisk jobb med Neptun Powerboat Club og samlet de med samme interesse, forteller Schou som har vært involvert med pokerrun siden starten i USA i 1995.

Han har vært i båtbransjen i nærmere 25 år og i den amerikanske båtbedriften produserer de 120 båter i året.

– Det største markedet er i USA, forteller Schou og legger til at ti prosent er eksport til hele verden, hvor det i år har kommet tre nye Nor-Tech båter til Norge.

FULLT HUS FOR ARENDALITT

Spenningen var stor da deltakerne skulle åpne konvoluttene med kortene sine i kveldingen på Madam Reiersen. I løpet av dagen hadde deltakerne plukket opp fem kort hver og den med den beste pokerhånden ville stikke av med hovedpremien på 10.000 kroner.

Vinneren ble Arendalitten Ketil Mikalsen. Mikalsen driver rørleggerfirmaet Th. Bredesen og valgte å donere pengepremien til en av sine lærlinger, Olav Kronberg. Andre plassen gikk til Thomas Fjeld og som lovet før utdelingen, donerte han pengepremien på 5000 kroner til en overrasket arrangør Høgevoll. Fjeld fikk par i ess og slo dermed Sjur Høidahls med par i konge.

Arendalitten Glenn Løvdal vant trøstepremien. Han fikk dårligste hånd og fikk dermed to billetter til sommerens store båtfestival, Tvedestrandsregattaen. Det var den tidligere båtsport-utøveren godt fornøyd med.

HVA ER POKERRUN?

  • Pokerrun med båt startet i USA i 1995. Nå arrangeres eventene over hele USA og blant annet også i Norge.

  • Pokerrun er et løp hvor deltagerne bruker et framkomstmiddel, for eksempel, båt eller motorsykkel. I Arendal benyttes det båter.

  • I løpet av racet skal deltagerne besøke fem til syv forskjellige poster langs løypa. På hver av postene trekker man et vilkårlig kort fra en kortstokk.

  • Vell i mål, bruker man kortene man har plukket opp til å danne seg den beste poker-hånden. Det laget som har best pokerhånd vinner løpet.

  • Løpene har en tidsgrense, noe som betyr at man må komme i mål innen den satte tiden. Så lenge man er innenfor tidsfristen så har det ikke noe å si hvor lang tid man bruker på å fullføre løpet.

  • Årets pokerrun arrangement i Arendal er det tredje i rekken og arrangeres av Neptun Powerboat Club. Også i Bergen og Stavanger arrangeres det slike arrangementer.